Slik lager man fibersement - Swisspearl
Production_Photo_028.jpgProduction_Photo_028.jpg
Sveitsisk kvalitet
Produksjon av fibersement. En kombinasjon av tradisjon og innovasjon.

Fibersement har lenge vært et utmerket designmateriale på grunn av dets formbarhet i våt tilstand og eksepsjonelle styrke når det er tørt. Slitstyrken og påliteligheten er basert på en presis materialsammensetning, som løpende gjennomgås og videreutvikles. Produksjonsprosessen er en kombinasjon av mange års erfaring med tradisjonell produksjon og innovativ utvikling basert på de seneste funnene. Naturlige råstoffer og kontinuerlig oppfinnsomhet er fremgangsoppskriften på vårt produkt, som er produsert og montert over hele verden i mer enn 100 år.

Takket være den vårt konserns lange tradisjon kan erfarne ansatte produsere fibersementplatene fra de behandlede råstoffene med spesialisert kunnskap, presisjon og håndverksmessig dyktighet. Sement, fibermasse, forsterkende fibre og vann blandes og danner en råmasse. Denne legges lag på lag for å danne plater av ønsket størrelse. Deretter blir platene presset og tørket, før de påføres farge og tilskjæres til aktuell størrelse. Løpende kvalitetskontroller sikrer en konsistent materialsammensetning og homogene overflater. Det som særpreger fibersement er nemlig den gjenkjennelige teksturen og de mangfoldige, slitesterke beleggene og overflatestrukturen.

Syntetiske fibre – en avgjørende fiberkomponent.

Hva slags fibre brukes til å produsere fibersementplatene?

De viktigste råstoffene er syntetiske fibre, sement, fibermasse og vann samt fargepigmenter. Fibermasse er et navn på massen som dannes under den kjemiske nedbrytingen av plantefibere, og den består først og fremst av cellulose. Etter at farene forbundet med å puste inn asbest ble kjent på 1970-tallet, ble det igangsatt et omfattende forskningsprogram i Niederurnen. Fibrene er en avgjørende del av sammensetningen, da de gir det tørkede produktet den nødvendige styrken. Forskningsprogrammet var vellykket, og de første testene og den nye produksjonen fant sted mellom 1981 og 1989. Siden 1. mai 1990 har alle byggematerialer fra fabrikkene i Niederumen og Payerne vært asbestfrie.

Produktion_NU
Production_Photo_048.jpg
Production_Photo_053.jpg
En svært spesifikk sammensetning og kjemiske reaksjoner gjør at råstoffene samarbeider.

Hvordan og i hvilken rekkefølge bearbeides og blandes råstoffene?

Først løses fibermasseballer opp i vann og males til ønsket finhetsgrad. Dette slammet tilsettes deretter fibermassen og de syntetiske fibrene. Blandingen tilberedes i store kar på en måte som gjør at det dannes hydrogenbroer i løpet av den kjemiske prosessen. Til slutt tilsettes sementen i det intensive blandeverket, slik at herdeprosessen begynner.

Production
Production_Photo_043.jpg
Production
Fibersementplatene produseres med platemakeren av den vannholdige massen.

Hvordan fungerer den såkalte platemakeren?

Platemakeren er en nøkkelkomponent i produksjonsanlegget. Tre sylindriske sikter roterer i slammet av sement, fiber og vann. Rotasjonen skaper et tynt lag av slammet, ca. 0,9 mm tykt, som pakkes rundt formatvalsen inntil ønsket platetykkelse er oppnådd. Denne prosessen tar mellom 20 og 100 sekunder, avhengig av platens dimensjon og format. Formatvalsens diameter bestemmer lengden på platen, som får sitt råformat ved hjelp av en spesiell kniv. For å produsere et annet format må disse enhetene byttes ut. I dette stadiet er det fortsatt mye vann i fibersementen, og herdeprosessen er fortsatt i full gang.

Production_Photo_090.jpg
Et naturlig råmateriale, tørker av naturen.

Hvordan tørkes råplatene?

Først stables planene mellom lag av stålplater og presses med et trykk på inntil 10 000 tonn for å få ut overskytende vann. Deretter reduseres platenes vanninnhold fra 28 % til 15 %, og platenes densitet øker. Sementen fortsetter å herdes ved en kjemisk reaksjon med vannet. Under denne prosessen frigjøres varme. Materialet får tilstrekkelig tid til å hydratisere og stivne. Etter tre ukers herding gjenstår kun 7–8 % vanninnhold, og platene er klare til videre bearbeiding. Først tørkes platene i en ovn, i motsetning til autoklavbehandlet fibersement, som dampherdes i autoklaver. På grunn av dette er lufttørket fibersement mindre porøs og lettere å arbeide med.

Production
Production
Production
Farger og overflater for livlige fasader og grenseløst designmangfold.

Hvilke farger kan man bruke?

Vårt brede fargeutvalg dekker de fleste av våre kunders behov. Vi kan imidlertid påføre nesten en hvilken som helst farge på platene på forespørsel. Standardutvalget inkluderer blanke og dekkende farger samt fargefamilier med gjennomfarget kjerne. Dekkende farger helles eller sprøytes på platene. Det er imidlertid ikke bare selve fargen som påvirker fasadens utseende. Ulike overflatebehandlinger skaper visuelle effekter, der nyansene i våre fargeserier er harmonisk og ensartet koordinert med profesjonell ekspertise.

Hva kan man velge mellom av overflatefinish og format?

Fibersement byr på mange ulike alternativer for overflatebehandling – slipt, rillet, iriserende eller i dens naturlige glatte tilstand. Vi arbeider med og utvikler løpende ytterligere spesialoverflater. 

Vårt maksimale standardformat er 3050 × 1250 mm med en tykkelse på 8 eller 12 mm. Alle andre format kan tilskjæres fra seks standardformat til storformatplater. Vi tilbyr også spesialproduksjoner på forespørsel, som spesialtilskjæringer, rilling, perforeringer og ornamenter.

Production
Produktion_NU

Kjenn på fibersement.

Vil du oppleve våre produkter og bestille en materialprøve?

Kontakt
Har du spørsmål, eller planlegger du et prosjekt? Vi ser fram til å høre fra deg!
+ 47 22 43 05 00