Prosjekter - Swisspearl
Prosjekter
Childrens Museum, New Orleans, LA, USA
Childrens Museum | New Orleans, LA, USA
Childrens Museum | New Orleans, LA, USA

Louisiana Children’s Museum presenterer en transformativ modell for barnemuseer som vever sammen innendørs og utendørs læringsmuligheter. Fasadens fargepalett ble valgt for å gi en subtil referanse til tradisjonelle kalksteinsfasader til offentlige bygninger i parken, og for å skape et optimalt bakteppe for det rike, skiftende lyset over den nærliggende lagunen. Panelenes letthet gir en projeksjonsflate for de stadig skiftende skyggemønstrene fra bygningens lameller og vannrefleksjoner fra lagunen. En kombinasjon av glatte paneler og paneler med et subtilt pikselert mønster preget på overflaten skaper en leken dans over de lange høydene.

Herba House, Torun, Poland
Herba House | Torun, Poland
Herba House | Torun, Poland

Herba House har to forskjellige ansikter, stengt mot gaten og åpen mot elven. «Huset» som vender mot gaten mot nord er kledd med sorte Swisspearl-paneler, mens den sørlige delen av huset består av terrasser som åpner ut mot elva og faller ned skråningen.

Wiki House, Ulaanbaatar, Mongolia
Wiki House | Ulaanbaatar, Mongolia
Wiki House | Ulaanbaatar, Mongolia

Som samfunn står vi overfor enorme utfordringer i byggebransjen: Vi må ikke bare bygge millioner av boliger, skoler og andre bygninger, men disse bygningene må også være energieffektive, lave karbon og bygges for å maksimere vår velvære. Wiki House i Mongolia er bygget ved hjelp av en digitalt produsert bygningsteknologi med lave karbondioksidutslipp som minimerer varmetap og avfall. Den er også energieffektiv og var enkel å bygge.

Collin College Technical Campus, Allen, TX, US
Collin College | Allen, TX, USA
Collin College | Allen, TX, USA

Hvordan et amerikansk teknisk campus vellykket inspirerer en fremtidig generasjon, møter økologiske utfordringer og støtter likestilling i bransjen gjennom praktisk planlegging.

Denne stangen er mer enn 182 meter lang, men bare omtrent 24 meter bred i nord- og sørenden. Kombinasjonen av kaier på laveste nivå og store utkrager i toppetasjen som beskytter sjenerøse terrasser i endene gjør at den akademiske baren, sett fra motorveien eller de nærliggende husene, fremstår som et énetasjes volum kledd med Swisspearl-paneler.

L15, Lillesand, Norway
L15 | Lillesand, Norway
L15 | Lillesand, Norway

Et av målene for utvidelsen av dette eneboligen fra 1980-tallet var å skape en harmonisk helhet av gammelt og nytt med respekt for byggets naturlige omgivelser. For å oppnå dette valgte arkitekten en redusert, kasseformet trekonstruksjon kledd med store, mørkegrå Swisspearl-paneler og glassåpninger fra gulv til tak, som skaper en sterk kontrast uten å dominere eller konkurrere. Mens tilbygget åpner mot eksisterende bygg og hage mot sør, er det stengt mot grusveien mot nord. Ved å perforere denne lukkede fasaden av Swisspearl-paneler i form av en abstrakt tregren, minner utvidelsen om den gamle frukthagen.

Thompson House, West Vancouver, British Columbia, Canada
Thompson House | West Vancouver, BC, MISSING
Thompson House | West Vancouver, BC, MISSING

Thompson House, bygd på en bratt tomt i West Vancouver, ble tegnet for å gi vidstrakt utsikt over havnen i forkant og fjellene på baksiden. De dynamiske rommene på innsiden ligger under et stort tak som bretter seg rundt og danner de lukkede sidefasadene, samtidig som de regulerer synslinjene slik at man får utsyn uten at naboene kan se inn.

Takstrukturen heller med ulike vinkler for hver av de fire fasadedelene, og gir dermed ulike innvendige takhøyder i toppetasjen. De to øvre etasjene nærmest svever over bassenget i den beplantede steinhagen. Ved å kle den nedre delen med Swisspearl-plater har man forsterket følelsen av å flyte over landskapet. Store vindusflater, kledd med svarte Swisspearl-plater, står i kontrast til fasadene som vender mot naboeiendommene.

Carbona Apartment House, Heviz, Hungary
Carbona Apartment House | Heviz, Hungary
Carbona Apartment House | Heviz, Hungary

Denne leilighetsbygningen i Hévíz, Ungarn er et utmerket eksempel på hvordan Swisspearl-paneler kan brukes på forskjellige måter for å dekorere fasader. Skreddersydde mønstre er kuttet inn i panelene for å skape levende mønstre. Kurven til hovedkroppen til bygården fremheves av en fremspringende inngangskonstruksjon som er kledd med slike perforerte Swisspearl-paneler. De delikate runde perforeringene i forskjellige størrelser danner et organisk mønster og lar lysstråler skinne gjennom panelene. Swisspearl-paneler er også brukt som vertikale skyvedører på balkongene i de øverste etasjene.

LindaRidge_Pasadena_CA_US_Photo_1.jpg
Linda Ridge | Pasadena, CA, USA
Linda Ridge | Pasadena, CA, USA

LR2 House ligger i åsene over Pasadena i California med en enestående utsikt over den grønnskimrende byen. Tre stablede og roterte elementer kledd med svarte Swisspearl-plater strekker seg kaskadeliknende nedover den bratte skråningen. Forholdet mellom elementene, topografien og behandlingen av åpningene i de mørke, langstrakte fasadene gir LR2 House et dramatisk uttrykk.

Inngangen følger terrenget og leder besøkende bortover en gangvei som strekker seg under bygningsmassen. Trappen skaper en buet vei til den overbygde inngangsportalen, og derfra kan man nyte husets dramatiske utsikt. Når inngangsdøren åpnes, står den mørke, kantete fasaden kledd med Swisspearl-plater i kontrast til det lysfylte interiøret av mykt tre og lyse, hvite overflater.

Green Line House, Warmia, Poland
Green Line House | Warmia, Poland
Green Line House | Warmia, Poland

Green Line House i Warmia, tegnet av Przemek Ilczyk fra Mobius Architekci Warszawa, vant Grand Prix i European Property Awards 2019-2020. Vi er stolte over at våre Swisspearl takplater er en del av dette nyskapende bygget. Dette frittstående huset står helt for seg selv i et landskap uten naboer eller veier. Det strenge landskapet fikk Przemek Olczyk, arkitekten bak prosjektet, til å bruke en transparent og tydelig byggestil som passet til stedets morfologi. Dyktig tilpasning av arkitekturen til terrenget gjør at husets størrelse, 500 m2, ikke virker overveldende. På grunn av de sterke vindene i denne delen av landet er bygget tegnet med et atrium. Bygningens glassvegger danner en gjennomsiktig skjerm, samtidig som de gir brukerne viktige synsakser.

Amnis Student Accommodation, Cork, Ireland
Amnis Student Accommodation | Cork, Ireland
Amnis Student Accommodation | Cork, Ireland

DTA Architects nye studentboliger ligger på en fremtredende plassering mellom Western Road og Lee River i Cork og tilbyr 190 studentrom med eget bad fordelt på 28 gruppeleiligheter, med resepsjon og fellesfasiliteter i første etasje.

RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS | Kosice, Slovakia
RTVS | Kosice, Slovakia

Radio and Television Studios of Slovakia (RTVS) ligger i nærheten av of Košices historiske sentrum. I likhet med mange eldre bygninger i byen er bygget nylig blitt renovert. Målet for prosjektet var å renovere den sentrale administrasjonsbygningen og øke energieffektiviteten og kostnadseffektiviteten. Noe av det viktigste var å renovere bygningskledningen.

Lettveggen ble oppgradert ved å kombinere et værbestandig system og et ventilert fasadesystem med en kledning av rødbrune Swisspearl-plater montert vertikalt. Fremspringende gråpussede halvpilarer med mellomrom og vertikale vindusrekker forsterker den vertikale rytmen. Fasadene til sendingsrommet, som stikker ut over de inntilliggende kontrollrommene og kontorene, er kledd med Swisspearl-plater skåret i vinkel for å skape en dynamisk, ukonvensjonell effekt.

OMRRK_Budapest_HU_Photo_07.jpg
National Museum Restoration and Storage Center | Budapest, Hungary
National Museum Restoration and Storage Center | Budapest, Hungary

Nasjonalmuseets restaurerings- og oppbevaringssenter, OMRRK, er en ny institusjon som utgjør en unik teknologisk bygning til bevaring av samlingene til Etnografisk museum, Kunstmuseet og Ungarns Nasjonalgalleri.

Komplekset ble fullført i 2019 som del av prosjektet Liget Budapest. Innenfor rammene for prosjektet, som er unikt i Sentral-Europa, skal det rommes oppbevaringfasiliteter for kunst i verdensklasse samt verksteder for konservering og restaurering i fem tilstøtende bygg på fire nivåer under bakken og tre nivåer over bakken, på en samlet flate på nærmere 37 000 kvadratmeter.

Velg flere referanser
og lag din egen individuelle referansebok for nedlasting.

Your individual
lookbook
for download (0)

Your individual lookbook
Velg farge
Velg region
Velg type bygning
Velg fargelinje
Kontakt
Har du spørsmål, eller planlegger du et prosjekt? Vi ser fram til å høre fra deg!
+ 47 22 43 05 00